Bakt Gresskar & Bønne Tortilla

Etter at jeg begynte å lage spelt tortillas, har jeg det stort sett alltid i frysen, og jeg kan enkelt lage denne "pizzaen" som absolutt er blitt en favoritt hjemme hos meg. Kjapt, enkelt og veldig godt!  Jeg bruker revet geitost på toppen. Vanligvis bruker jeg Balsfjord geitosten men du kan selvfølgelig bruke annen hvit, smeltbar ost også. For noen kan geitosten bli litt sterk og sær i smak, men jeg liker det, og Balsfjord geitosten er rimelig mild i forhold til andre hvite geitoster. Jeg liker å unngå melkeprodukter og det er også en av grunnene til at jeg velger geitost, men først og fremst er det faktisk smaken jeg liker.

 

Kombinasjonen her er bare så bra! Godt bakt gresskar (jeg bruker stort sett den som heter Butternut Squash), bak gjerne til bitene begynner å bli "brente" på ene siden da blir de best - når de har blitt litt karamellisert. Svarte bønner på boks kan brukes, men jeg vil alltid anbefale å koke dine egne. Både smak og konsistens er så mye bedre! Og om du vil begynne å bruke mer bønner i kostholdet ditt vil jeg anbefale å koke opp ekstra som du kan fryse ned i porsjonspakker og ta opp ved behov. Da blir det plutselig mye enklere å lage et godt måltid uten at det tar for mye tid og energi hver gang. Jeg bruker å fryse ned 1 cup (2,5 dl) i små poser. Mine favoritter er kikerter og svarte bønner. Det samme med naturris - jeg koker opp ekstra og fryser til dager jeg ikke har tid eller energi til å lage alt fra bunnen av der og da. Kokt ris og kokte kikerter blir fort en god lunsj eller middag med litt grønnsaker og krydder.

 

Liker du ikke svarte bønner kan du utelate de og evt ha på kylling om du spiser det. Om du ikke har gresskar men søtpotet går det helt fint å bruke det isteden. Ønsker du mer spicy kan du blande inn litt chili eller chipotle krydder med gresskarbitene før du baker dem. Jeg liker de rene smakene her og bruker kun salt - men siden det da ikke er noe annet krydder er det viktig å salte nok, slik at smakene fra de få ingrediensene blir løftet frem.

 

 

Bakt Gresskar & Bønne Tortilla

 

Til 4 tortillas

 

4 spelt tortillas - oppskrift finner du her

2 modne avokado

Ca 6 dl kokte svarte bønner

1 butternut squash - gresskar - kuttet i terninger

Havsalt

Revet geitost (evt vanlig revet hvitost)

 

Instruksjoner:

Forvarm ovnen til 225 grader.  Kutt squashen/gresskaret i terninger ha i ildfast form og bland med litt olivenolje og salt (evt annet krydder). Bak i 30-40 minutter, slik at terningene begynner å bli karamellisert rundt kantene.

Smør en 1/2 avokado på hver tortilla og spre deretter utover bønnene og de bakte gresskarterningene. Strø over litt havsalt og ha på revet ost - så mye du liker. Bak i ovnen ca 10 minutter - til osten er smeltet og litt gylden. Spis mens varm.

 

 

Jeg spiser tortillasene som de er - men om du vil ha noe tilbehør er salsa godt til :)