Bakt Brokkoli & Brun Rispasta

 

Jeg er stor fan av alt-i-en-bolle måltider. Faktisk, nesten alle måltidene jeg spiser er samlet i en bolle. Det er enkelt å lage, krever kun en wok/panne eller ildfast form, som igjen betyr lite oppvask (jeg er en av de som faktisk ikke har oppvaskemaskin, men jeg liker heldigvis å vaske opp). Og nesten alle disse måltidene blir til der og da, alt etter hva jeg har i skapet og hva jeg har lyst på. Jeg tenkte å dele med dere en av disse måltidene jeg laget for noen dager siden. Jeg er nemlig stor fan av brokkoli også. Det er desidert den grønnsaken jeg bruker mest, og den jeg nesten alltid har tilgjengelig.

 

Her er det få ingredienser og det kreves minimalt med kutting. Smakfullt og enkelt. Jeg har ikke helt eksakte mål her men det kan du selv variere alt etter hvor sulten du er etc..

Bakt Brokkoli & Brun Rispasta

 

2 pers

1 brokkoli, kuttet i små buketter

2 fedd hvitløk, småhakket

Brun Rispastaskruer (kan kjøpes i helsekost, eller bruk speltskruer som de har bla på Meny) nok til 2 pers

1/4 - 1/2 ts chiliflak

1-2 ts oregano, tørket

En liten neve mandelflak

En god neve fersk basilikum, hakket eller hele blader

Olivenolje

Salt

Evt litt revet geitost eller pecorino

 

Instruksjoner:

Forvarm ovnen til 225 grader. Del brokkolien i buketter og ha over i ildfast form, bland godt med olje og tilsett 1/4 ts chiliflak (eller mer om du liker det hot), en liten neve mandelflak, hvitløk og dryss tilslutt over litt salt. Bak i ovnen til brokkolien er litt brent i kantene. Mens brokkolien baker i ovnen koker du pastaen som anvist. Når brokkolien er ferdig tar du formen ut av ovnen, dryss over 1 ts oregano og mer salt og tilsett pastaen, bland godt og sett tilbake i ovnen en liten stund, bare 2-3 minutter. Ta ut av ovnen og bland i basilikumen, ha over i 2 boller, ha over litt olivenolje og evt et dryss med revet geitost eller pecorino om du har det. Trenger du et fyldigere måltid tilsett et stekt egg evt stekt eggerøre.

 

 

 

 

[[{"fid":"91","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":400,"width":716,"class":"media-element file-default"}}]]

 

Jeg bruker å ha over rikelig med god olivenolje her og det er viktig å ha i nok salt ellers kan det fort bli litt "flatt". En rett kan gå fra flat til smakfull på et sekund om man tilsetter akkurat nok salt til å løfte smakene frem, spesielt når det er så få ingredienser som her. Salt er ikke farlig for oss, det som ikke er bra er å bruke raffinert salt, som også har en stram og ekkel smak, bruk kun rent havsalt.

 

[[{"fid":"92","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":400,"width":716,"class":"media-element file-default"}}]]