Rabarbra & Gulrot Muffins (Glutenfri)

 

Jeg kan ikke komme på så veldig mange ting som er bedre å gjøre enn å bake muffins en tidlig regnværsmorgen. Den deilige lukten som sprer seg i huset mens jeg venter på frokosten i ovnen, med en kopp te i hånden, og med blikket ut mot fjellene og regnet som sløvt daler ned. Ingenting å gjøre, bare vente og bare være. Bare sitte og se. Ingen spesielle tanker om noe. Stillhet. Ro. Øyeblikket. Jeg er priviligert som har mulighet til å nyte det enkle, til å slappe av i det enkle. Men jeg har valgt det. Jeg ønsker det og vil det. Jeg er og redd for det. Men mindre og mindre. Etterhvert som jeg innser mer og mer at livet er BARE dette øyeblikket, det er å være i øyeblikket som er livet, så forsvinner frykten og andre tanker jeg må ha om meg selv, om livet, om verden, om alt. Og det å leve er BARE å leve. Det er ikke å bli til noe stort, gjøre noe spesielt, hevde seg på noen måte, det er bare å lære seg å nyte øyeblikket, leve her og nå.

 

Som dere sikkert har skjønt så elsker jeg kokebøker. Det er det jeg leser på sengen. For noen dager siden fikk jeg en ny kokebok tilsendt, og det er kokeboken til damen som står bak en av mine favorittblogger; "My New Roots", Sarah Britton.  Hun har laget en nydelig bok med mange spennende oppskrifter. Det fins tusenvis av matblogger, men det er noen som stikker seg ut, noen som har noe ekstra med seg, noen som deler noe som ikke bare har med ord, kunnskap og mat å gjøre, men om noe dypere. Og denne damen har definitivt det. Bloggen hennes er blitt veldig populær de siste årene og hun har begynt å holde noen matkurs her og der, som jeg selvfølgelig håper å ta del i en gang.
Men tilbake til maten. I boken har hun en oppskrift på Rabrabra & Gulrot Muffins som jeg fikk lyst å prøve idag. Rabrabraen var bare å gå ut i hagen og hente og resten av ingrediensene hadde jeg tilgjengelig (ikke alltid det skjer så enkelt...).

 

 

 

 

 

Som alt annet jeg har laget fra henne så skuffet ikke disse heller - de er kjempegode! Saftige, med masse varmende krydder. Perfekt for en litt kald dag. Sunne er de også...(selvfølgelig)... De fleste oppskrifter justerer jeg alltid en del, forandrer på og mer bruker som inspirasjon, men oppskriftene fra My New Roots har jeg aldri forandret på. De er bare spot on.

 

 

 

 

Her kan du se noenlunde hvor store (små..) rabarbrabitene er slik jeg har kuttet dem. Under har de fått et dryss med havregryn og er klar for ovnen.

 

 

 

 

Rabarbra & Gulrot Muffins

 

250 gr store havregryn

60 gr kokossukker

2 ts malt kanel

2 ts malt ingefær

1 ts malt kardemomme

1/2 ts havsalt

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

200 gr gulrot

100 gr valnøtter, eller macadamia

2 tynne stilker rabarbra

60 ml maple syrup

259 gr usøtet eplesaus

 

Instruksjon:

 

*Vei opp 150 gr havregryn og lag mel av dem i en kjøkkenmaskin eller blender. Finn frem en stor bolle og ha melet i bollen. Tilsett resten av havregrynene, kokossukker, kanel, ingefær, kardemomme, salt, natron og bakepulver. Bland lett.

 

*Skrell gulrøttene og ha dem i kjøkkenmaskinen. La den gå til gulrøttene er i små biter, røft hakket. Tøm de over i en liten bolle. Gjør det samme med nøttene og bland med gulrøttene. Rabarbraen skjæres i tynne biter.

 

*Forvarm ovnen til 180 grader. Finn frem en muffins form eller papirformer - 12 stk. Smør evt formen med litt kokosolje.

 

*Tilsett eplesaus og maple sirup til melblandingen og miks godt før du har i gulrot, nøtter og rabarbra.

 

*Fordel deigen i muffinsformene og dryss over noen havregrynflak om du ønsker. Bak i ovnen i ca 30 minutter. Ta ut og la avkjøle en 5-10 minutter.

 

*Nytes mens varme*