Enkle Havrekjeks

 

Dette er en super enkel grunnoppskrift på havrekjeks - med modne bananer som base. Uten sukker, mel og melk. Har du barn i hus vil de garantert like dem, og disse er sunne nok til å sende med dem i matpakken. Som sagt, det er en enkel grunnoppskrift, og jeg kan tenke meg flere ting som kan tilsettes, krydder for å spicy opp litt..feks malt ingefær og litt nellik, ristede nøtter eller kjerner, rosiner, tørkede tranebær, gojibær, kanel. Og du kan selvfølgelig blande andre kornflak med havren, som feks hirseflak, bokhveteflak, men det vil selvsagt påvirke smaken. Godt smør kan også byttes ut med kokosolje. Med det sagt, kjeksene er gode som de er - og spesielt barn liker de enkle smakene.

 

Kjeksene kan også brukes som sandwichkjeks ved å smøre på et tykt lagt med nøttesmør eller peanøttsmør og deretter et lag med syltetøy - nam!

 

 

Slik ser de ut før de går i ovnen så har du en ide hvordan de skal se ut. I denne tykkelsen blir kjeksene myke med litt sprø kanter. Vil du ha de sprøere må du lage de tynnere.

 

 

 

Enkle Havrekjeks

 

 

3 modne bananer

4 ss nøttesmør eller tahini

1 ss kokosolje

4 ss maple sirup

11 dl havre

1/4 ts salt

 

 

Instruksjoner:

 

*Forvarm ovnen til 180 grader

 

*Mos bananene i en bolle med en gaffel. Tilsett nøttesmør/tahini, kokosolje og maple sirup, bland godt. Ha i havre og salt og miks igjen.

 

*Finn frem en bakeplate og dekk med bakepapir. Ta en spiseskje med deig og sett på platen, og fortsett til du har brukt opp deigen. Press deigen ned med fingrene dine og form runde kjeks. Jo tynnere jo sprøere blir de. Selv om de vil aldri bli helt crispy pga den moste bananen.

 

*Bak i ca 18-20 minutter. Ta ut og avkjøl litt før du spiser dem. Oppbevar i en luftett boks i romtemperatur.