Feilmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/simpltek/public_html/includes/file.phar.inc).

Brennesle Pesto

 

Det er brennesle dager!

 

Idag tok jeg med meg en stor papirpose og gikk ut i skogen for å hamstre. Hva er vel bedre enn å finne mat som gror og vokser rundt om i naturen vår? Den er proppfull av gode ting - milevis fra de trøtte, langreiste & livløse grønnsakene som ofte finnes i butikkene. Brennesle inneholder en del vitaminer, og også en del mineraler som kalsium og jern. Den er bla kjent for å hjelpe mot anemi. Så, perfekt for meg som har en lav blodprosent og lite jern, her er det bare å bygge opp med masse brennesle mens man kan - for det er best å plukke den mens skuddene er små, da er den rikest på alle disse gode tingene. Jeg bruker den i smoothies, pai, suppe, wok etc - den kan brukes på samme måte som spinat. Jeg planlegger å høste mer å forvelle den slik at jeg kan ha i frysen til høsten & vinteren.

 

 

Jeg elsker å gå å plukke min egen mat heart

 

Denne pestoen kan brukes som en hvilken som helst annen pesto. Jeg bruker den gjerne på en skive surdeigsbrød, med avocado og geitost. Eller blandet med litt brunrispasta. I spelttortillas. I en wok. Som topping til en suppe.

 

Jeg er ikke veldig glad i mye rå hvitløk så jeg har kun brukt et hvitløkfedd her, men det kan du enkelt justere om du ønsker den sterkere.

 

 

In the making....

 

 

 

Brennesle Pesto

 

 

200 gr brennesle blader

1 håndfull basilikum blader

1 hvitløkfedd

40 gr cashewnøtter

80 ml god olivenolje

juice av 1/2 sitron

30 gr Pecorino ost, revet

salt

 

Instruksjon:

 

*Vask brenneslen under kaldt vann og rist godt av. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender og miks til alt kommer sammen til en pure. Smak til med salt.

 

*Oppbevar i et lufttett glass i kjøleskapet