Bakt Havre & Blåbær (Glutenfri)

 

Denne oppskriften har jeg laget mange, mange ganger etter jeg oppdaget den. Den herlige konsistensen, kombinasjonen med havre, banan og blåbær er så god, og med "nøttesmør" (mye!) drysset over så er det bare Yummm! Dette er skikkelig "comfort food". Den er enkel å lage og du kan oppbevare den i kjøleskapet i flere dager om du ikke spiser den opp med en gang. Den er god kald også.

 

 

Bakt Havre & Blåbær

 

5 dl havregryn

1 ts bakepulver

1,5 ts kanel

1/2 ts salt

1 ts vaniljeekstrakt

3,6 dl havremelk, mandelmelk eller rismelk

2 ss olivenolje

2 egg

2 modne bananer

180 gr blåbær, ferske eller frosne

2 ss honning

2-3 ss usøtet eplemos (ikke nødvendig)

 

 

Instruksjon:

 

*Forvarm ovnen til 180 grader

 

*Miks sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle og sett tilside. I en annen bolle har du i eggene og visper lett med en gaffel, tilsett vaniljeekstrakt, olivenolje, honning og melk + evt eplemos om du bruker det. Mos bananene med en gaffel og ha i det våte, bland litt med en gaffel.

 

*Finn frem en ildfast form (lignende størrelse som en vanlig lasagneform). Bland sammen det våte og det tørre og miks lett. Vend inn blåbærene forsiktig. Spesielt om de er frossen, da de vil lett farge hele blandingen blå. Det gjør ingenting på smaken, men ser ikke like delikat ut.

 

*Sett i ovnen og bak i 35-40 minutter

 

*Mens den baker i ovnen kan du forberede "nøttesmøret" eller brunet smør.

 

*Finn frem en liten kjele og en god klatt godt smør, kanskje en 100 gr er ok..spørs hvor godt du liker smør. Jeg elsker det, så jeg bruker ganske mye. Varm kjelen til middels varme og ha i smøret. Etter en liten stund vil det skille seg i tre lag. Dette er som å lage klaret smør men man tar det bare et steg lenger. Det som skjer da er at melkeproteinene i smøret faller til bunnen, og om dette får stå litt så begynner det å brunes og da blir det en slags nøtteaktig smak på smøret. Det vil skumme litt på toppen etter litt, dette kan du ta bort med en skje. Når du ser at det brunes i bunnen og du kjenner nøttearomaen fra smøret, tar du kjelen av platen og heller smøret oppi en skål el.

 

*Når havren er ferdig bakt tar du den ut og setter den til å avkjøles noen minutter. Finn frem skåler og fyll opp med bakt havre og dryss over godt med brunet smør. Dette er absolutt prikken over i`en så ikke dropp dette steget. Det smaker godt uten også, absolutt.....men det er fort gjort å lage smøret, og det er supergodt!

 

*Til 4 personer*