Simply Green Passion

Jeg fikk først smaken på pasjonsfrukt da jeg var i Brasil for 6 år siden på en Meditasjons Retreat. Da visste jeg ikke engang hvordan frukten så ut og enda mindre hvordan jeg skulle spise den eller hva jeg kunne bruke den til. Helt til en morgen, da jeg var ute på min daglige vandre tur på stranden (gjerne ved soloppgang...ahh..), det var varmt, solen skinte og bølgene skvulpet (får deg til å drømme ikke sant?...).. En venn av meg bodde rett ved stranden, med balkongen vendt utover sjøen. Hun inviterte meg på frokost og den besto nettopp av pasjonsfrukt (selvfølgelig..), men nå var den blendet sammen med frossen banan, ananas, nøtter og aqaipulver til en slags smoothie, men med konsistens som en tykk suppe, slik at den ble servert i skål og spist med skje. Jeg foretrekker det slik, det føles mer som et måltid for meg og jeg spiser mer oppmerksomt når jeg spiser med skje. Setter mer pris på den liksom enn å slurpe den ned.

 

Aaahh det var SÅÅÅ godt! Friskt, syrlig og søtt og med en kremete konsistens fra nøttene. Resten av turen min i Brasil laget jeg dette til frokost :) Jeg var solgt..

 

Da jeg kom hjem til Norge oppdaget jeg at selv her kunne jeg få tak i pasjonsfrukt, veldig små sammenlignet med Brasil, men heldigvis med samme smaken.

 

Så jeg begynte å lage den her også, i forskjellige versjoner. Noen ganger med blåbær eller jordbær. På høsten gjerne med ferske plommer. Men dette er basic oppskriften og den jeg alltid kommer tilbake til og aldri får nok av. Jeg bruker Spirulina i denne. Jeg er ikke veldig fan av superfood-moten som herjer, hvor det stadig dukker opp nye produkter som blir solgt til skyhøye priser. Men Spirulina har vært med meg noen år - og jeg holder meg trofast til den. Om du vil lese mer om Spirulina har jeg lagt ved en link nederst i posten.

 

 

 

 

Pasjonsfrukten man får kjøpt i Norge (over). I Brasil er de 4-5 ganger så store og de er gule (under).

 

 

Vel uansett, små eller stor, de har det samme inni seg :) Og det smaker og gjør godt om man befinner seg i Norge eller i Brasil.

 

 

Pasjonsfrukten er kommet i blenderen til venstre, til høyre har jeg også lagt i banan, nøttesmør, sitron juice og skall, spirulina, sitronmelisse (og det lyse grønne pulveret er Moringa, dette har jeg fått av en venninne som i disse dager importerer dette til Norge og vil selge det her etterhvert - mer info vil komme ;=)

 

Simply Green Passion

 

1 porsjon

3 pasjonsfrukt

1/2- 1  frossen banan (kan også bruke en fersk banan med da vil du ikke få helt den samme konsistensen)

2 ss nøttesmør

2 ts sitron juice

skall fra 1/2 økologisk sitron (om du ikke er veldig glad i sitrus ta i mindre og smak til)

1 ts økologisk spirulina pulver

et lite dryss havsalt

8-10 blader sitronmelisse (ikke nødvendig men veldig godt)

 

Ha alt i en liten blender (jeg bruker den minste som du ser på bildet, bruker du en stor vil ikke steinene fra pasjonsfrukten bli helt knust, men det har ikke noe å si på smaken bare at du vil kjenne det mer når du spiser den og må "tygge" dem litt..)

 

Du må muligens skrape ned langs sidene og blende en gang til. Smak til - hvis du synes den er for sur ha i mer banan. Smaken avhenger av hvor modne pasjonsfrukten er, jo mer "rosinlignende" den er i skallet jo mer moden er den. Du kan også ha i mer nøttesmør for å runde av smaken enda mer. Og ikke glem saltet, det skaper den gode balansen.

 

Vanligvis tilsetter jeg også en kapsel med Bioacidophilus og en ts F.O.S for å hjelpe fordøyelsen. Bioacidophilus er gode tarmbakterier og F.O.S er et pulver hentet fra planten Sikori og hjelper de gode tarmbakteriene å vokse og reprodusere fler av de.

Server i en liten skål og spis med skje :) Om du har god tid, la den gjerne stå i 10 min etter du har blendet den så smaken får "satt" seg (men ikke nødvendig)

 

Om du ikke har pasjonsfrukt så prøv gjerne med frosne jordbær isteden - det er en annen favoritt. Bare bytt ut pasjonsfrukten med en liten håndfull jordbær isteden, og tilsett gjerne mer sitronjuice.

Også granateplekjerner er kjempegodt istedenfor pasjonsfrukt - de har ikke syrligheten som pasjonsfrukten har så tilsett gjerne mer sitronjuice her også.

 

Her er link med informasjon om Spirulina for dere som vil vite mer (på engelsk) - verdt å lese :

http://www.whydontyoutrythis.com/2013/04/spirulina-explained-what-you-ne...