Havre & Banan Pannekaker (Glutenfri)

Jeg var i Palma, hovedstaden på Mallorca, da jeg kom over denne oppskriften...jeg og datteren min bodde i en koselig leilighet i Gamlebyen, nær den berømte katedralen. Og der hadde vi eget kjøkken, og selv på ferie blir man lei av å spise ute. Ihvertfall jeg, dels fordi det er så utrolig mye dårlig mat å få der ute, og når jeg ikke er kjent skal du ha litt flaks for å ramle bort i et godt spisested, og dels fordi det er så rolig og behagelig å spise hjemme. Vi fikk enkelt tak i ingrediensene og planlagte disse til kvelds, etter noen timer på stranden.

Og resultatet?? Kjempebra! De ble veldig gode, datteren min likte de kjempegodt (jeg og;=)! Jeg tror vi laget disse 3 ganger i løpet av uken vi var der. Og mange ganger etter det igjen:) Husk at disse er glutenfrie (om du kjøper havre som ikke har "minglet" seg med hvete), det er fullkorn, det er ingen sukker, de er gode for deg! Lag disse som helgefrokost når du har god tid til å virkelig bare kose deg med en lang, fredelig frokost og nyt....

 

                       

Dette er hel havre - jeg bruker det når jeg er hjemme fordi jeg har en minimølle så da maler jeg melet i den. Ellers får du kjøpt havremel på enkelte butikker men du kan enkelt lage det selv ved å kjøre havregryn i en food processor. Bananene moser du best med gaffel.

 

Havre & Banan Pannekaker

 

Ingredienser:

 

3 godt modne bananer, most

2 ss smør eller kokosolje, smeltet

1 ss sitronjuice, ferskpresset

1 ts honning eller maple syrup

2 egg

1 cup havremel

1/2 ts havsalt

1/2 ts natron

1/2 ts kanel

1/4 ts muskatnøtt

 

Instruksjoner:

 

1. Mos bananene med en gaffel i en skål og tilsett så smeltet smør/kokosolje, honning/maple sirup og sitronjuice, bland med gaffelen.

2. Bland sammen i en skål havremelet, saltet, natron, kanel og muskatnøtt.

3. Rør inn eggene i bananblandingen med gaffel og tilsett deretter skålen med de tørre ingrediensene, bland godt med en tresleiv.

4. La røren stå å hvile i 10 minutter.

5. Varm opp en liten stekepanne på middels/lav varme, bruk smør eller olje til å steke i om du ikke bruker non-stick stekepanne. Når overflaten på stekepannen er varm nok, det kan du sjekke ved å dryppe i noen dråper med vann, om det freser så er pannen klar. Ha i ca 1/4 cup røre og bre ut litt med en stor skje. Ifølge oppskriften skal dette bli 8 pannekaker så du kan jo ser for deg sånn ca hvor mye du skal bruke på hver, og det kommer også an på hvor store du vil lage de. Jeg laget 6 ut av denne røren.

6. La pannekaken steke ca 3 min på ene siden, eller til du ser at den begynner å "sette" seg og det kommer frem bobler på overflaten, da snur du den og lar den steke ca 1-2 min til på andre siden.

7. Server umiddelbart eller hold dem varme i stekeovnen på 160 grader.

 

Alternativer :

*Jeg lagde en pannekakekake ved å steke opp 3 pannekaker, og på hvert lag smurte jeg på smør og la på blåbærsyltetøy, spiste med gaffel. Yummiii!!

*I original oppskriften laget de også pannekakekake, ved å legge skivet banan, ristede kokosflak og en dæsj maple sirup mellom hver pannekake, sikkert også nydelig, men jeg hadde ikke mer banan, ei heller kokosflak, men jeg vil prøve dette neste gang...eneste er at jeg er litt skeptisk til at det blir veldig mye banan med banan i røren og som fyll, men jeg kan ta feil...