Havre & Fiken Bar

Idag våknet jeg med et stort behov for å "riste løs".  For meg betyr det tid for å danse. Og det betyr ikke å danse noe spesielt. Bare danse vilt rundt. La kroppen bevege seg akkurat slik den vil. Det handler om å komme tilbake og inn i kroppen, føle kroppen. Ned fra hodet og inn i kroppen. Ubevisst lever vi store deler av dagen i hodet og neglisjerer kroppen og følelsene våre. Vi føler , innimellom, men overstyrer med tankene våre og tar helt andre valg enn hva kroppen prøver å fortelle oss. Det er en kunst å begynne å lytte til kroppen igjen, bli kjent. Virkelig. Men det er bare en kunst fordi vi lever i hodet, det er det vi kan, det er det vi vet. Ellers er det bare naturlig. Det mest naturlige av alt..

Aahh, det er sååå befriende, hva er vel sunnere enn å "slippe" taket på alt for en stund, å bare være, bare danse, bare utrykke med kroppen hva som enn er der...enkelt og så effektivt.

Kroppen vår liker bevegelse, det er naturlig. Og kroppen vår liker naturlig mat.

Den oppskriften jeg prøvde ut idag, er laget av bare naturlige ingredienser (som alt annet her inne) Og veldig praktisk å ha tilgjengelig når du skal ut på tur, på jobb, som snack etter trening eller hva du nå enn bedriver tiden med. Mat må man ha ;=)

Jeg fikk masse ideer til andre ingredienser som kan puttes i neste gang, som feks ristede hasselnøtter, kokos, mer kanel + evt nellik, ingefær, og jeg tror litt brunet smør i deigen ville gitt et kick,  men for nå, så er det en veldig fin basic oppskrift å ha, sunn og veldig god.

[[{"fid":"34","view_mode":"medium_small","type":"media","attributes":{"height":400,"width":274,"class":"media-element file-medium-small"}}]][[{"fid":"32","view_mode":"medium","type":"media","attributes":{"height":400,"width":443,"class":"media-element file-medium"}}]]

Havre & Fiken Bar

 

Fyll:

12 tørkede fiken

3-4 Medjool dadler

2 kopper varmt vann

2 ss maple sirup

2 ss sitron juice

1 ts kanel

 

Bunn:

2 kopper store havreflak

1/4 cup kokos sukker

1 ts linfrø

1 ts chiafrø

1,5 ts kanel

1 ts bakepulver

litt salt

1/4 cup mandelmelk evt rismelk/havremelk

1 banan, most

1 ts vanilje ekstrakt

 

Instruksjoner:

Ha fiken og dadler i en skål, ha over vannet og la stå å mykne mens du forbereder de andre ingrediensene.

Bland alt det tørre i en skål. Mos banan og bland med mandelmelk og vaniljeekstrakt.

Smør en liten rund form eller brød form med litt kokosolje. Rør sammen de tørre ingrediensene med bananblandingen og ta halvparten av deigen og press den ut i formen.

Så tømmer du bort vannet fra fiken og dadlene og har disse i en food processor eller blender, bland i de andre ingrediensene og kjør til blandingen er smørbar, tilsett evt litt vann om den blir for tørr. Smør blandingen over bunnen. På toppen legger du på resten av deigen.

Stek i ovnen på 175 grader i ca 25-30 min.