Honning & Bananbrød

 

Dette er et utrolig enkelt og godt brød - til late morgener eller en kald vinterkveld du har lyst på noe varmt.

Inviter et par venner - sett frem smør og honning, og rykende varmt og ferskt brød på bordet - en kanne med te og stearinlys - mer trenger man ikke....

 

 

 

 

Den siste tiden har jeg vært opptatt med å lage meny og forberede til en Stille Retreat som starter idag på Dharma Mountain - masse spennende og god vegetarmat skal bli servert der de neste 10 dagene til ca 80 mennesker. Noen av måltidene skal jeg koke selv - og jeg gleder meg til å få muligheten til å lage mat og servere disse menneskene som er kommet fra hele verden for å delta på denne unike muligheten til å stoppe opp, hvile og vende all energien innover i seg selv. Mange har spurt meg om jeg ikke er nervøs når jeg har ansvar for å lage mat til så mange - og svaret overrasker selv meg igjen og igjen, men det er nei. Når jeg kommer på Dharma Mountain er det en følelse av at det er noe større som tar over og jeg føler en enorm tillit og glede ved å lage mat, faktisk er jeg mer nervøs når jeg skal lage middag hjemme til et par venner. Så jeg er uendelig glad for å få muligheten til å oppleve at noe større tar over og at jeg kan hvile i det, mer og mer....og jeg ser frem til en periode i stillhet, med støtte fra så mange andre mennesker...det er en spesiell opplevelse å være sammen 80 mennesker i total stillhet, det er vakkert og sterkt...og man kan føle seg mer nær hverandre enn noengang tidligere...motsatt av det man gjerne tenker.. Men det kan også være ukomfortabelt og man kan føle seg enormt rastløs og tankene svirrer ustanselig, det kan være tøft å gå gjennom disse lagene med spenninger, hvor man må føle seg selv og se hva man bærer med seg... da hjelper det med et variert program av forskjellige typer meditasjoner.

 

Så, jeg blir i stillhet frem til 5 februar, og etter det tenker jeg å poste noen av oppskriftene vi har brukt på Dharma Mountain i denne retreaten.

 

Imens kan du kose deg med dette utrolige gode bananbrødet....gjerne i stillhet en tidlig vintermorgen....;)

 

 

Honning & Bananbrød

 

 

1/3 cup smeltet kokosolje eller druekjerneolje (eller annen vegetabilsk olje)

1/2 cup honning

2 egg

1 cup moste, modne bananer

1 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts salt

1/2 ts kanel

1 3/4 cup fullkornspelt

1 ts natron

1/4 cup varmt (kokende) vann

 

Instruksjoner:

 

*Forvarm ovnen til 165 grader og smør en brødform ( ca 23 x 13 cm form).

 

*Visp sammen olje og honning i en bolle. Tilsett eggene og visp godt.

 

*Mos bananene med en gaffel og tilsett i deigen, ha deretter i vaniljeekstrakt, salt og kanel. Miks. Tilsett så speltmelet og miks igjen.

 

*Miks natron med det kokende vannet og tilsett i deigen, bland godt.

 

*Ha deigen i brødformen, sett i ovnen og bak i 60 - 65 minutter. Sjekk med en tannpirker om brødet er ferdig :)

 

Kjempegodt med smør og honning! Eller nøttesmør og bananskiver.

 

Brødet kan fint fryses - kutt i skiver og bruk etter behov - praktisk og enkelt.