Bakte Kålnudler & Kikerter

 

Jeg vet, dette er et forferdelig dårlig bilde, men jeg ville likevel poste denne oppskriften. Den ble funnet og laget idag, og jeg rakk akkurat å få tatt et bilde før mørket senket seg.
Uansett, å ta et bra bilde av bakt kål i saus & kikerter - selv i dagslys - er ingen lett oppgave. Det ser bare ikke bra ut. Men det betyr ikke at ikke maten var god, for det var den, kjempegod!

 

I original oppskriften brukes det bacon - siden jeg ikke spiser bacon tilsatte jeg kikerter - og litt sprøstekt fenalår. Men om du spiser bacon er nok det veldig godt i denne blandingen. Det var i utgangspunktet ikke sjalottløk i oppskriften, men hvem liker ikke karamellisert løk?

 

Dette ble rett og slett overraskende godt - jeg mener, bakt kål? Vanskelig å forestille seg at det skal bli særlig smakfullt. Men når den blir smurt med olivenolje og hvitløk og bakt til den blir lett brent, da skjer det noe. Og når den deretter blir blandet i en kremete saus....mmmmm..

 

Denne vil absolutt bli laget fler ganger - har en mistanke om at selv min kjære datter på 15 vil like denne :)

Bakte Kålnudler & Kikerter

 

1 hode grønnkål

4 hvitløkfedd

0,6 dl (1/4 kopp) olivenolje

1 ts havsalt

 

3-4 sjalottløk

2 dl ferdigkokte kikerter

 

Saus:

2 økologiske eggeplommer

4 ss smeltet smør (jeg brukte økologisk Røros smør)

0,8 dl (1/3 kopp) kokoskrem (sett en boks med kokosmelk i kjøleskap, da vil kremen legge seg på toppen av boksen)

1 ts nykvernet pepper

smak til med salt

 

Instruksjon:

 

*Forvarm ovnen til 175 grader

 

*Finn frem en bakeplate og legg på bakepapir

 

*Skjær kålen i tynne strimler ca 1-1 1/2 cm  - ta bort den harde kjernen - og legg på bakeplaten.

 

*Bland hvitløk, olivenolje og salt i en liten blender og smør dette over kålen med en liten børste. Sett i ovnen og bak i ca 30 min. Etter 15 min kan du snu dem, eller spre dem mer fra hverandre. Kålen skal bli lett brent i kantene.

 

*Ha sjalottløk i en liten panne og tilsett litt ghee eller olivenolje og stek på svak varme i 20 minutter. Tilsett så kikertene og la steke med de siste 10 min.

 

*Mens dette stekes og bakes kan du finne frem en stor glassbolle og blande sammen ingrediensene til sausen i denne med en gaffel eller liten visp. La stå til kålen er ferdig.

 

*Når kålen er ferdig tar du den ut av ovnen og blander den direkte oppi bollen med sausen. Bland godt - tilsett løk og kikertblandingen og bland igjen. Server mens varmt.