Skikkelige Havrekaker

Jeg ar aldri vært i USA selv å smakt på "Oatcakes" som de selger rundt om i mange kaffebarer der, men jeg har en tenåringsdatter som "maser" ustanselig om å dra dit, så etterhvert blir det nok en tur, men enn så lenge så sies det, ifølge denne oppskriften at disse havrekakene ligner på de som selges der, bare disse er bedre. (selvfølgelig) Så Sara, som en liten forberedelse, amerikanske oatcakes for deg :)

 

De er fylt med havregryn, økologiske i mitt tilfelle, spelt, smør og maple sirup, de er tunge men ikke tørre, saftige og smakfulle, søte med et lite hint av salt..

 

Maple sirup kommer i flere former men er du i en vanlig matbutikk, vær på vakt, vanligvis er det ikke skikkelig maple sirup å få tak i der. Den de selger er som oftest tilsatt sukker eller sirup - godt utblandet med andre ord. Se til at du har skikkelig maple sirup og gjerne grad B som har en mer intens og fyldigere smak. Jeg kjøper min på Iherb.

 

Disse er flotte å ha med seg som et lite måltid når man er på farten. Shopping? Putt en i veska og naps til deg ved behov. De holder seg ganske bra sammen.

 

Jeg bruker å fryse ned og ta opp og varme lett i ovnen ved behov.

 

[[{"fid":"180","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":400,"width":730,"class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

Skikkelige Havrekaker

 

300 gr store havregryn

225 gr siktet spelt

1/2 ts bakepulver

2 ts havsalt

45 gr linfrø

85 gr ristede valnøtter (180 grader i ovnen i ca 6-7 minutter)

70 gr extra jomfru kokosolje

85 gr usaltet smør

180 ml maple sirup

70 gr rårør sukker

2 store egg, vispet lett

 

Forvarm ovnen til 160 grader. Finn frem en muffinform med 12 former og smør den eller sett 12 papirformer på et stekebrett.

 

Bland havre, spelt, bakepulver, salt, linfrø og valnøtter i en bolle.

 

Smelt kokosolje, smør, maple sirup og sukker i en liten panne over svak varme. Når smøret er smeltet og sukkeret oppløst ta pannen av varmen. Se til at blandingen ikke blir for varm, den skal bare varmes opp slik at smøret akkurat smelter og sukkeret oppløses. Dette er viktig slik at blandingen ikke koker eggene i neste steg.

 

Hell smørblandingen over det tørre og bland med en tresleiv. Deretter fordeler du røren over i de 12 formene. Stek i 25-30 minutter - til endene på kakene er blitt godt gyldne.

 

Ta ut av ovnen og la de avkjøles i noen minutter før du tar dem ut av formene. Serveres varme eller ved romtemperatur.
 

[[{"fid":"186","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":400,"width":730,"class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]