Blåbær & Sitron Scones

Blåbær Scones

Denne oppskriften har jeg hatt liggende en stund, og idag kl 4 på natten skulle de endelig bli laget :) Hvem kunne tenkt seg det? Ikke jeg ihvertfall. Jeg sover vanligvis på den tiden.....

 

Men det siste året har jeg hatt flere og flere slike netter hvor jeg bare ikke får sove, og det er ikke fordi jeg grubler på ting, bekymrer meg etc, det er rett og slett kreativitet, livsenergi som våkner opp på natten og vil bli brukt. Jeg elsker de stundene, der alt annet er stille, og det er kun meg som er oppe føles det som. Det er som om jeg får mer rom/plass til å utfolde meg på den tiden, mer enn ellers. For det er bare meg, ingen andre å ta hensyn til, ingenting som krever min oppmerksomhet.

 

Noen ganger føler jeg ikke for å gjøre noenting, men bare sitte der, i mørket og ta inn stillheten. Lytte til de subtile lydene, se hvordan natten sakte går over til dag, det er en spesiell følelse over å ta del i det, jeg føler meg virkelig tilstede i livet da. Og da lader jeg batteriene. Før kom ofte tankene om at jeg burde sove nå, bekymret over at jeg ikke ville ha nok energi til den kommende dagen etc..men jeg har lært meg å bare gå med det som skjer, å ikke kjempe imot, for da får energien flyte slik den er ment og når den gjør det har jeg mer energi enn jeg noensinne kunne forestille meg.

 

Så i natt våknet jeg altså kl 4 og tenkte ok, jeg står opp og finner noe godt jeg kan lage. Noe som datteren min vil like til frokost og gjerne som en litt mer spennende matpakke på skolen enn knekkebrød og frukt. Først tenkte jeg å lage banan & honningbrød, men jeg var tom for egg og ingen åpne butikker på denne tiden. Da kom jeg på denne scones oppskriften, som har lagt i bakhodet mitt i lang tid. Noen oppskrifter fester seg bare - og er bare ment å skulle lages ;=) Jeg er overbevist om at det er intuisjonen som snakker til meg og bare VET at dette er en god oppskrift - for de som fester seg har en tendens til å være "just perfect". Og det er langt ifra alltid at det stemmer med oppskrifter man kommer over.

 

Denne oppskriften er hentet fra en blogg som heter "Cookie & Kate" - veldig fin blogg med enkle og gode oppskrifter. Sconesene er veldig enkle å lage og de ble kjempegode - og så er de sunnere enn de fleste scones også, lite sukker og laget med spelt. Men smør må man ha.....

Blåbær Scones

 

 

Natten gryr til dag.....med nybakte (og spiste....) scones.....lett regn med byfjorden i Bergen i bakgrunnen...en deilig morgen!
(bildene idag er ikke de beste, men jeg kan love deg at sconesene er gode!)

 

Nytt bilde scones

Bilde tatt i litt mer dagslys ;=)

 

Blåbær & Sitron Scones

 

8 scones

90 gr siktet spelt

90 gr fullkornspelt

2 ts bakepulver

3 ss rårrørsukker

1/8 ts salt

70 gr usaltet smør, i terninger

skall fra 1 økologisk sitron

2,5 dl blåbær, frosne eller ferske (jeg brukte frosne, IKKE tin dem men ha de i deigen rett fra frysen)

1,2 dl soyayoghurt naturell eller gresk yoghurt

1,2 dl rismelk eller soyamelk (eller vanlig melk om du tåler det)

 

Forvarm stekeovnen til 210 grader

Ha mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Skjær smøret i terninger og bland inn i deigen til den er smuldrete. Jeg bruker hendene til dette. Ha deretter i sitronskall, yoghurt og melk. Bland godt - må gjerne bruke hendene her også. Tilslutt tilsetter du blåbær - bland lett og ha deigen over på en melet overflate. Lag en runding av deigen og kutt opp i 8 trekanter. Legg bakepapir på en stekeplate og ha over sconesene, dryss over litt sukker og sett i ovnen. Stek i ca 15 min - til de er gyldne.

 

God frokost!!

 

PS! Kanskje liker du de litt søtere, da tilsetter du bare 1-2 ss til med sukker.