Hjemmelagede M&M`s

 

Her kommer en oppskrift for deg som plutselig får et voldsomt behov for noe snacks (hvem gjør ikke det??) - men som gjerne ønsker at den snacksen ikke skal være stappet med raffinert sukker, E-stoffer og andre lumske ting. Vel, peanøttsmør er nok ikke å regne som det sunneste man kan spise - men godt er det. Hvem har ikke hatt dilla på P&J sandwicher? Jeg hadde aldri det som barn/tenåring, men jeg har tatt det igjen nå jeg med speltlomper, peanøttsmør og St.Dalfour Cranberry & Blueberry Syltetøy når jeg har lyst på noe litt "junkfood". Men jeg liker faktisk bedre mitt hjemmelagede nøttesmør - men når jeg ikke har det for hånden funker peanøttsmør som en grei erstatning.

 

Denne oppskriften er superenkel og de smaker veldig, veldig godt! Til og med barn liker dem. Da er de GODE da.... De er supre å ha tilgjengelig i frysen når behovet melder seg. De er også supre å gi til venner, ta med på fest, bursdager etc. Prøv selv!

 

Havregryn, mandler, peanøtter, peanøttsmør og dadler er alt du trenger + en food prosessor. Og ja, sjokolade...den kom ikke med på bildet nei..

 

 

[[{"fid":"169","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":400,"width":730,"class":"media-element file-default"}}]]

 

Slik så mine ut rett før jeg satt dem i fryseren. Velg størrelse selv - kanskje du vil lage dem like små som M&M`s?..

 

 
Hjemmelagede M&M`s
 
 
 
 
Ingredienser:
 
0,7 dl havregryn (jeg brukte store)
4 ferske dadler (2 om du bruker store Medjool dadler)
1,2 dl mandler
1,2 dl ristede, salte peanøtter
1,3 dl peanøttsmør (jeg bruker Green Chioce økologiske peanøttsmør)
 
 
 
Instruksjon:
 
*Ha havregryn i food prosessor og blend til smått - tilsett dadler og miks igjen - slik at det er en litt klissete masse. Ta ut av food prosessoren og ha over i en skål.
 
*Ha mandler og peanøtter i food prosessoren og miks til en smuldrete masse - kan godt være noen små biter her og der. Tilsett peanøttsmør og miks igjen. Til slutt har du i havregryn/daddel massen og mikser godt. Deigen skal være løs, men hvis den er for løs til å enkelt forme små kuler med så tilsett mer havre. Om den er for tørr tilsett mer dadler.
 
*Form små kuler av deigen, du velger selv hvor store du vil lage dem, jeg brukte ca 1-2 ts per kule. Legg dem i en beholder og sett dem i frysen minst 30 min.
 
*Imens kan du smelte sjokoladen - ta ut kulene fra frysen og dypp dem i sjokoladen og sett dem tilbake i frysen. Jeg oppbevarer disse en en luftett boks i frysen. De tiner fort når du tar dem ut - 10 minutter så har du en deilig og sunn snack klar til å spises. Noen ganger spiser jeg de rett fra frysen også....
 
 
Du må gjerne smake til med salt - jeg har ikke skrevet opp ekstra salt i oppskriften her for jeg er i en litt overkant salt-elsker person så jeg holder litt tilbake på det, men jeg tilsatte litt salt for å fremheve enda mer den søte/salte effekten som jeg elsker. Prøv deg frem!